Un loc dedicat liniștii și relaxării, dormitorul trebuie amenajat pentru a favoriza odihna. Pentru a crea o atmosferă propice relaxării, este necesar să ne gândim la mobilier în mod ergonomic. Alegerea mobilierului potrivit pentru dormitorul tău și instalarea lui la locul potrivit este esențială pentru optimizarea spațiului, mai ales dacă ai o suprafață mică. Iată câteva idei și sfaturi pentru a-ți amenaja cu succes dormitorul.
Concentrează-te pe simplitate și minimalism
În dormitor, decorul dă tonul. Alegerea culorilor pereților, a pardoselii și a elementelor de mobilă dormitor influențează foarte mult atmosfera care emană din cameră.
Pentru a te ajuta să adormi mai ușor, alege de preferință un ton deschis, cum ar fi alb, bej sau roz foarte pal, decât o culoare strălucitoare sau închisă. De la pereți la lenjerie de pat, inclusiv perdele, rămâi la nuanța selectată sau alege-o în monocrom. Jucând pe o paletă de nuanțe, limitezi numărul de puncte de atenție și îți facilitezi relaxarea minții și, în consecință, odihna. Pentru dormitorul unui copil, libertatea de alegere în ceea ce privește posibilele nuanțe este mai mare. O atmosferă vibrantă galben-portocalie este pe deplin posibilă.
De fapt, cu cât o cameră este mai aglomerată, cu atât pare mai apăsătoare și provoacă o senzație de sufocare. Eliminând ceea ce este de prisos, iluminezi spațiul, și deci mintea ta, condiție propice unui somn bun.
Într-o cameră dedicată exclusiv dormitului, limitați mobilierul la strict minim păstrând doar elementele esențiale, și anume un pat și o noptieră. Aceste elemente sunt mai mult decât suficiente, mai ales dacă ai posibilitatea de a-ți depozita bunurile într-un spațiu suplimentar. În rest, optează pentru un dulap cât mai discret. Această piesă de mobilier trebuie închisă cu uși sau perdele pentru a-și ascunde conținutul și pentru a oferi o suprafață simplă pentru vizualizare. Așezați-l departe de pat.
Sfaturi pentru alegerea mobilierului potrivit pentru dormitor
- În general, păstrează zona de dormit fără dezordine.
Bibliotecile pline cu cărți vor arăta cel mai bine într-un hol sau sufragerie, la fel ca obiectele decorative, bibelourile și orice altceva care ocupă spațiu. Acest precept este valabil pentru o cameră de dimensiune standard (9 până la 12 m²). Dacă ai mai mult spațiu, îți poți permite să păstrezi aceste articole în dormitor. În cele din urmă, în același spirit, asigură-te că nu lași orice motiv de îngrijorare în dormitor. Rezistă tentației de a instala un televizor și limitează cât mai mult posibil utilizarea ecranelor: lumina lor albastră perturbă somnul.
Pentru un design interior de succes apelează la un specialist. Această investiție îți va garanta nopți cel puțin la fel de frumoase ca și zilele tale.
- Un pat și nimic altceva
Dacă ar mai rămâne o singură piesă de mobilier, aceasta ar fi aceasta: patul este piesa centrală într-un dormitor.
În mod ideal, este chiar singura piesă de mobilier. Ține cont de acest lucru atunci când îl alegi și acordă o atenție deosebită selecției sale, ca și cum ar fi singura piesă de mobilier din cameră. Mai presus de toate, optează pentru cea mai simplă structură posibilă.
Acest articol a fost promovat cu ajutorul agentiei SEO Goat Marketing.