Fiecare clădire înregistrează, într-o oarecare măsură, anumite pierderi de căldură în timpul iernii. La o analiză detaliată prin termografie în infraroșu se pot observa cu ușurință zonele prin care au loc cele mai însemnate pierderi de căldură, iar asupra acestora este nevoie să se intervină printr-o izolare termică eficientă. Una dintre cele mai cunoscute punți termice prin care se pierde căldura este podul casei, iar în cele ce urmează discutăm despre izolarea corectă a acestuia folosind blocuri BCA.
Cum se face izolarea termică a podului unei case folosind blocuri BCA?
Blocurile BCA sunt o soluție eficientă de izolare, constituind o barieră eficientă pentru păstrarea temperaturii la interior. Astfel, pentru o izolare eficientă a spațiilor poți opta pentru acest material și, de asemenea, poți încerca să afli detalii despre pret palet BCA în vederea calculării unui cost estimativ pentru această lucrare.
Etape de lucru pentru izolarea podurilor
Dacă vrei ca podul casei tale să fie izolat într-un mod corect, atunci BCA-ul poate fi o soluție eficientă. Pentru o izolare pod corectă este nevoie să ai în vedere respectarea unor etape de lucru, acestea oferind în final rezultatele așteptate.
Primul pas este acela de a pregăti suprafața în vederea izolării termice, acest lucru presupunând o curățare temeinică a zonei, astfel încât să se poată interveni cu blocurile de BCA. Un aspect important al izolării folosind blocurile de BCA este cel al curățării zonei, fiind nevoie ca aceasta să nu aibă deșeuri din construcții, dar nici alte tipuri de probleme structurale, cum ar fi găurile, golurile sau fisurile.
După ce ai curățat foarte bine suprafața, pasul următor este acela de a monta blocurile de BCA și de a le fixa cu ajutorul unui mortar eficient din punct de vedere al rezistenței. Fixarea blocurilor de BCA este esențială, deoarece acestea sunt elemente de zidărie cu o greutate considerabilă, chiar dacă nu se compară cu zidăria tradițională. Podurile și mansardele sunt expuse unui număr mare de solicitări, printre care încărcările generate de vânt și greutatea zăpezii.
Deși BCA-ul este un material bun izolator, dacă dorești o protecție suplimentară pentru pod sau mansardă poți monta un strat de izolație, alegând dintre materialele tradiționale. În final, ultimul pas este acela de a sigila și etanșa lucrarea, astfel încât să nu mai existe zone problematice. În acest fel vei avea certitudinea că podul este protejat de pierderile de căldură și că zona acoperișului nu mai constituie o punte termică ce permite aerului cald să se disipeze spre exterior.
Podul este una dintre zonele care în mod constant întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre izolare termică, însă atunci când folosești materiale de calitate pentru izolare, precum blocurile de BCA, acest pericol este eliminat. Cumpără BCA de calitate de la furnizori specializați, care cunosc importanța folosirii unor materiale de calitate pentru construcții durabile și care îți pot oferi garanția realizării unor lucrări de calitate.