Aspectul si nivelul de functionalitate al pieselor de mobilier de bucatarie, desi esentiali, nu sunt singurii factori importanti atunci cand se pune problema alegerii mobilierului potrivit pentru bucataria ta. Cu toate ca exista mai multe tipuri de mobilier disponibile, trebuie sa stii ca, de obicei, alegerea acestora este influentata de dimensiunile si planul bucatariei tale.
Aceste doua elemente ar trebui sa fie ghidul tau atunci cand te afli intr-un magazin, fizic sau virtual, si esti pe punctul de a alege mobilier de bucatarie. Iata cele cinci aspecte – anume tipuri de aranjamente pentru mobilier – pe care trebuie sa le ai in vedere!
Mobilier de bucatarie cu insula
Bucatariile mari, spatioase, beneficiaza cel mai mult de pe urma prezentei unei insule vis-a-vis de blatul de lucru. Partea numita insula poate fi cu usurinta folosita pentru mai multe tipuri de activitati, aceasta capatand astfel un nivel extrem de ridicat de functionalitate.
In functie de tipul de mobilier de bucatarie ales si dimensiunea insulei, aceasta din urma poate fi folosita si ca bar, ca masa pentru mic dejun, dar si ca un loc de adunare si socializare atunci cand se gateste in bucatarie. Totodata, in locuintele cu bucatarie si living room open space, insula mobilierului de bucatarie poate fi amplasata in asa fel incat sa separe cele doua spatii, pentru o amenajare moderna, inedita.
Mobilier de bucatarie cu un singur front
Acest tip de mobilier este recomandat in spatiile mici, in principal datorita faptului ca elementele principale ale unei asemenea bucatarii sunt montate la nivelul unui singur perete. Celalat perete ramane complet gol, ori este ornat diferite elemente de decor.
Pozitionarea mobilierului pe un singur perete creeaza iluzia de spatiu la nivelul bucatariei. Totodata, acest tip de amplasare pune si bazele utilizarii fluide a bucatariei – de la un capat la altul si nu aleatoriu, dintr-un colt in celalalt al incaperii.
Mobilier de bucatarie in linii paralele
Atunci cand fereastra este aliniata usii de intrare in bucatarie, se recomanda mobilierul cu fronturi paralele. Mai exact, elementele mobilierului vor fi pozitionate pe cei doi pereti laterali. De altfel, foarte multe bucatarii de apartament sunt de forma dreptunghiulara, permitand aceasta dispunere a mobilierului.
Mobilier de bucatarie in forma de L
Acest tip de amenajare implica utilizarea a doi pereti pentru mobilierul de bucatarie si aranjarea pieselor in forma de L. In multe cazuri, bucatariile de tip open space sunt amenajate in forma de L, oferind deschidere totala catre living sau spatiul amenajat pentru dining.
Mobilier de bucatarie in forma de U
Amenajarea in forma de U este ideala in bucatariile de dimensiuni mari, dar mai ales in locuintele cu o familie numeroasa si care deseori implica doua persoane gatind in acelasi timp. Pentru a spori confortul si functionalitatea bucatariei, mobilierul se amplaseaza pe trei dintre peretii incaperii.
Utilizarea a trei pereti garanteaza spatiul necesar tuturor membrilor familiei – atat pentru gatit, cat si din punct de vedere a solutiilor de depozitare.
Daca ai nevoie de sfaturi sau recomandari privind alegerea mobilierului de bucatarie potrivit pentru locuinta ta, precum si de o selectie de produse premium la un pret competitiv, acceseaza chiar acum DeltaStudio.ro – expertii in amenajari interioare de care ai nevoie!